Bodemonderzoek nodig? Wij denken graag met u mee!

Grondonderzoek

Grondonderzoek uit laten voeren op een deskundige, flexibele en snelle manier? Terra Milieu helpt u graag verder! Wij hebben een jarenlange ervaring en denken graag met u mee op het gebied van onder andere grondonderzoek, bodemonderzoek, bodemsanering en partijkeuringen.

Waarom grondonderzoek?

Met een grondonderzoek, bodemonderzoek of verkennend bodemonderzoek brengt u de eigenschappen van de bodem in kaart voordat u aan een project begint. Door gedegen onderzoek te laten uitvoeren, weet u precies met wat voor grond u te maken heeft en of er sprake is van verontreiniging. Dat is noodzakelijk wanneer u bijvoorbeeld een nieuwbouwproject wilt realiseren of een lading grond wilt afvoeren. Daarnaast zorgt grondonderzoek ervoor dat u niet voor onverwachte kosten of het onverwacht stagneren van uw project komt te staan.

Hoe werkt het?

Grondonderzoek wordt bij Terra Milieu altijd conform de laatste regelgeving en certificering uitgevoerd. We beginnen het met het uitvoeren van een historisch vooronderzoek conform de norm NEN 5725. Hierbij verzamelen we historische gegevens bij de betreffende gemeente over de activiteiten die in het verleden op het perceel plaats hebben gevonden. Bij de volgende stap in het grondonderzoek voeren we, op basis van de vergaarde informatie, een verkennend bodemonderzoek (NEN 5740) uit. Hierbij formuleren we een hypothese: een aanname over de aan- of afwezige verontreinigingen in de grond en/of het grondwater. Op basis van de resultaten van het grondonderzoek wordt deze hypothese bevestigd op juist verworpen. Wanneer wij de hypothese verwerpen (dus wanneer er sprake is van een andere uitslag dan we aannamen), nemen wij altijd contact met u op en geven we advies over de mogelijke vervolgstappen. Wilt u grond afvoeren, dan kunnen wij behalve bodemonderzoek ook een partijkeuring (AP04) voor u uitvoeren. Daarbij bepalen we de kwaliteit van een lading grond in het depot of bij u op locatie.

Kosten

De kosten van een (grond)onderzoek kunnen behoorlijk uiteen lopen. Zo is de prijs onder andere afhankelijk van het soort grondonderzoek dat u laat uitvoeren en de oppervlakte van het perceel. Hoe groter het perceel is, hoe meer boringen er geplaatst dienen te worden en hoe meer analyses er uitgevoerd moeten worden. Voor een verkennend bodemonderzoek op percelen kleiner dan 1.500 m2 die niet aangemerkt worden als zogenaamde ‘verdachte locatie’ (een locatie waarvan we een reële verdenking hebben dat de grond er vervuild is) rekenen we bij Terra Milieu een standaard tarief. Voor grondonderzoek op grotere percelen of wanneer er sprake is van een of meerdere ‘verdachte locaties’, berekenen we de kosten op maat voor u. Voor een partijkeuring kunt u een indicatie van de kosten op onze website vinden. Neem contact met ons op voor een offerte op maat!

En nu?

Wanneer wij voor u een onderzoek hebben uitgevoerd, kunnen wij u ook van dienst zijn met een goed advies over de grond en/of het realiseren van eventuele vervolgstappen, zoals een saneringsplan en bodemsanering. Ook is een bodemonderzoek de basis voor een schoongrondverklaring.

Terra Milieu: méér dan alleen grondonderzoek

Behalve voor grondonderzoek kunt u bij Terra Milieu ook terecht voor onder andere bodemsanering, partijkeuringen (AP04), asbestinventarisaties, asbest-in-bodem-onderzoek, bouwstoffenonderzoek en verhardingsonderzoek. Wilt u meer weten over grondonderzoek door Terra Milieu? Neem contact met ons op!

Ok

“Terra milieu staat bij ons voor goede adviezen van een constante, betrouwbare kwaliteit tegen een 

betaalbare prijs.”

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Ok

“Erg prettige en flexibele samenwerking en zeer vriendelijke medewerkers.”

Adviesbureau

Ok

“Goede kwaliteit, flexibele planning en instelling. Erg blij met jullie!”

Architectenbureau

Ok

“We hopen nog vaak een beroep op jullie te mogen doen voor het bemonsteren van boorspoeling.”

Architectenbureau

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Inschrijven nieuwsbrief
ErrorHere