Bodemonderzoek nodig?

Wij denken graag met u mee!

Kosten bodemonderzoek

Wanneer u bodemonderzoek wilt of (volgens de wet) moet laten uitvoeren, dan wilt u uiteraard weten wat de kosten van zo’n bodemonderzoek zijn. Bij Terra Milieu helpen we u graag verder, deskundig, flexibel en tegen een goede prijs.

 

Waarom bodemonderzoek?

Bodemonderzoek kan om verschillende redenen noodzakelijk en/of wenselijk zijn. Zo kunt u ermee te maken krijgen bij de aankoop of verkoop van een woning, bij de aanvraag van een bouwvergunning, het afvoeren van grond enzovoorts. In al die gevallen is het prettig om te weten of de grond verontreinigd is en zo ja, in welke mate. Daarvoor kunt u een zogenaamd verkennend bodemonderzoek laten uitvoeren. Zo’n bodemonderzoek geeft inzicht in de kwaliteit van de grond en het grondwater. Op die manier zorgt u ervoor dat u niet voor onverwachte kosten of het onverwacht stagneren van uw project komt te staan. Meer weten? Lees hier extra informatie over bodemonderzoek.

Prijs bodemonderzoek

De prijs van bodemonderzoek is afhankelijk van een aantal factoren. Zo worden de kosten van een bodemonderzoek onder andere berekend op basis van de grootte van het perceel waarvan u wilt weten of de grond verontreinigd is. Daarnaast is de prijs van een bodemonderzoek afhankelijk van de vraag of het perceel een zogenaamde ‘verdachte locatie’ is. Dit is een locatie waarbij op grond van de beschikbare informatie het vermoeden bestaat dat er bodemverontreiniging aanwezig is. Is er sprake van een verdachte locatie, dan berekenen we bij Terra Milieu de kosten van een bodemonderzoek graag op maat voor u. Is er geen sprake van een verdachte locatie én is het perceel waarvan u de bodemverontreiniging wilt bepalen kleiner dan 1.500 m2 , dan rekenen we bij Terra Milieu een standaard tarief van €850,- voor een verkennend bodemonderzoek. Is het perceel groter en/of zijn er één of meerdere verdachte locaties aanwezig, dan maken wij graag een offerte op maat voor u.

Tarieven gecertificeerd bodemonderzoek NEN 5740

Een verkennend bodemonderzoek dient uitgevoerd te worden conform de norm NEN 5740. Uiteraard beschikt Terra Milieu over de juiste kennis, kunde en certificering (BRL SIKB 2000) om voor u op de juiste manier een bodemonderzoek uit te kunnen voeren. De prijs, tarieven of kosten van uw bodemonderzoek veranderen daarmee uiteraard niet. Terra Milieu werkt samen met gecertificeerd veldwerkbureau Bodemflex voor de uitvoering van het veldwerk.

 

Meer weten over de kosten van bodemonderzoek?

Wilt u meer weten over de kosten van bodemonderzoek en hoe deze zijn opgebouwd? Bij Terra Milieu hebben we een uitgebreide kennis van en jarenlange ervaring met bodemonderzoek en advies. Naast bodemonderzoek voeren wij ook bodemsanering uit, asbestinventarisaties, onderzoek naar asbest in de bodem, partijkeuringen (AP04), bouwstoffenonderzoek en verhardingsonderzoek. Wij voeren onze werkzaamheden uit voor klanten door heel Nederland, zowel organisaties als particulieren. Neem dus contact met ons op voor meer informatie over de kosten van bodemonderzoek. We vertellen u graag meer!

Ok

“Terra milieu staat bij ons voor goede adviezen van een constante, betrouwbare kwaliteit tegen een 

betaalbare prijs.”

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Ok

“Erg prettige en flexibele samenwerking en zeer vriendelijke medewerkers.”

Adviesbureau

Ok

“Goede kwaliteit, flexibele planning en instelling. Erg blij met jullie!”

Architectenbureau

Ok

“We hopen nog vaak een beroep op jullie te mogen doen voor het bemonsteren van boorspoeling.”

Architectenbureau

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Inschrijven nieuwsbrief
ErrorHere