Schoongrondverklaring nodig?

Bij (ver)bouwen of een eigendomsoverdracht helpen we u verder

Schoongrondverklaring

Een ‘schoongrondverklaring’ heeft u nodig wanneer u in Nederland gaat bouwen of wanneer er een eigendomsoverdracht gepland staat. Terra Milieu is u graag van dienst met alle werkzaamheden die nodig zijn om tot een schoongrondverklaring te komen: bodemonderzoek, bodemadvies en de vervolgstappen die eventueel nodig zijn.

Kosten schoongrondverklaring

Wanneer u zeker wilt weten of en in hoeverre de grond op uw (aan te kopen) perceel vervuild is, dan is het handig (en in een aantal gevallen ook verplicht) om een schoongrondverklaring te vragen. De kosten van een schoongrondverklaring variëren echter behoorlijk. De prijs van een schoongrondverklaring is namelijk afhankelijk van het traject dat doorlopen dient te worden. Om een schoongrondverklaring te kunnen verkrijgen, kunt u te maken krijgen met verschillende onderzoeken. Zo kan een verkennend bodemonderzoek (of grondonderzoek) nodig zijn of een partijkeuring grond (AP04). Klik verder voor de kosten voor een verkennend bodemonderzoek of de partijkeuring AP04. Blijkt uit deze onderzoeken dat de grond verontreinigd is, dan kunt u te maken krijgen met aanvullende onderzoeken en kosten. Hierbij kunt u denken aan bodemsanering of een onderzoek naar asbest in de bodem (en het eventueel saneren hiervan). De kosten van een schoongrondverklaring zijn dus afhankelijk van de uit te voeren onderzoeken, de resultaten en vervolgstappen hiervan. Terra Milieu adviseert u hier graag over.

Snelle schoongrondverklaring

Net zoals het op voorhand lastig is om iets te zeggen over de kosten van een schoongrondverklaring, zo is het ook lastig om iets te zeggen over de snelheid waarmee we die schoongrondverklaring af kunnen geven. Een garantie voor een snelle schoongrondverklaring kunnen we bij Terra Milieu dan ook niet geven. Wel doen we er alles aan om het traject naar een schoongrondverklaring zo snel mogelijk, flexibel, efficiënt en servicegericht voor u uit te voeren.

Waarom een schoongrondverklaring?

Een schoongrondverklaring of schonegrondverklaring is eigenlijk een verouderd begrip. Tegenwoordig wordt er door vakmensen niet meer gesproken over een schoongrondverklaring, maar veelal over de onderzoeken en werkzaamheden die nodig zijn om tot zo’n schoongrondverklaring te komen. Dat neemt niet weg dat het in veel gevallen prettig is om te weten of en in hoeverre de grond waar u mee te maken krijgt verontreinigd is. Bijvoorbeeld als u een nieuwbouwtraject gaat realiseren, als u een bestaand perceel aan- of verkoopt of wanneer u een grote hoeveelheid grond wilt afvoeren. Met een schoongrondverklaring krijgt u niet te maken met onverwachte kosten of het plotseling stilleggen van uw project. Benieuwd of u verplicht bent een schoongrondverklaring af te geven? Neem contact met ons op, wij adviseren u graag!

Schonegrondverklaring door Terra Milieu

Terra Milieu is het adviesbureau voor bodemvraagstukken. U kunt bij ons dan ook uitstekend terecht voor het begeleiden en uitvoeren van het gehele traject rondom een schoongrondverklaring. Behalve met bodemonderzoek en advies houden we ons ook bezig met bodemsanering, asbestinventarisaties, onderzoek naar asbest in de bodem, partijkeuringen (AP04), bouwstoffenonderzoek en verhardingsonderzoek. Meer weten? Neem contact met ons op!

Ok

“Terra milieu staat bij ons voor goede adviezen van een constante, betrouwbare kwaliteit tegen een 

betaalbare prijs.”

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Ok

“Erg prettige en flexibele samenwerking en zeer vriendelijke medewerkers.”

Adviesbureau

Ok

“Goede kwaliteit, flexibele planning en instelling. Erg blij met jullie!”

Architectenbureau

Ok

“We hopen nog vaak een beroep op jullie te mogen doen voor het bemonsteren van boorspoeling.”

Architectenbureau

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Inschrijven nieuwsbrief
ErrorHere