Verhardingsonderzoek

Goede communicatie en gekwalificeerd onderzoek

Verhardingsonderzoek

Voordat werkzaamheden aan een weg worden uitgevoerd, moet onderzoek worden uitgevoerd naar de opbouw en de kwaliteit van die weg (verhardingsonderzoek). Terra Milieu is gecertificeerd om een standaard verhardingsonderzoek uit te voeren conform de CROW-publicatie 210 ‘Richtlijn omgaan met vrijkomend asfalt’.

Wat van belang is voor het vaststellen van een onderzoeksstrategie bij een asfaltonderzoek is of het asfalt is aangelegd voor of na 1995. Na 1995 mochten namelijk teerhoudend asfalt en teerhoudende bindmiddelen niet meer worden toegepast in asfaltconstructies. Tijdens een verhardingsonderzoek wordt gekeken naar de ’teerhoudendheid’ van het asfalt en eventueel de opbouw van de weg. De ’teerhoudendheid’ van het asfalt wordt onderzocht om zo de afvoermogelijkheden te bepalen.

 

Toegankelijk en accuraat

Werkwijze

Door projecten op het gebied van asfalt goed voor te bereiden, kan Terra Milieu voor u de gunstigste onderzoeksopzet bepalen. In het veld blijkt de situatie meestal complexer te zijn dan op voorhand is aangenomen. Het is dan ook belangrijk om tijdens het project, middels ‘korte lijnen’ goed te communiceren richting de opdrachtgever. Natuurlijk bestaat verhardingsonderzoek niet alleen uit een onderzoek naar de samenstelling van asfalt, ook overige verhardingen en onderliggende funderingen kunnen worden onderzocht. Daarnaast is het mogelijk dat de grond onder een fundering moet worden onderzocht. Ook hiervoor kunt u uiteraard bij Terra Milieu terecht.

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over deze dienst door Terra Milieu?

Ok

“Terra milieu staat bij ons voor goede adviezen van een constante, betrouwbare kwaliteit tegen een 

betaalbare prijs.”

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Ok

“Erg prettige en flexibele samenwerking en zeer vriendelijke medewerkers.”

Adviesbureau

Ok

“Goede kwaliteit, flexibele planning en instelling. Erg blij met jullie!”

Architectenbureau

Ok

“We hopen nog vaak een beroep op jullie te mogen doen voor het bemonsteren van boorspoeling.”

Architectenbureau

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Inschrijven nieuwsbrief
ErrorHere