Bodemonderzoek nodig? Wij denken graag met u mee!

Verkennend bodemonderzoek

Een verkennend bodemonderzoek laten uitvoeren door een deskundige partij? Terra Milieu helpt u graag verder! Snel en flexibel.

Wat is een verkennend bodemonderzoek?

Het doel van een verkennend bodemonderzoek is om vast te stellen of de bodem verontreinigd is en zo ja, in welke mate. Dit is belangrijk en noodzakelijk om te weten wanneer u bijvoorbeeld een nieuwbouwproject gaat uitvoeren. In Nederland bent u bij wet verplicht een verkennend bodemonderzoek uit te (laten) voeren op uw perceel alvorens u met de bouw van een pand kunt beginnen. Een verkennend bodemonderzoek dient uitgevoerd te worden volgens de norm NEN 5740. Het onderzoek bestaat onder meer uit het verrichten van boringen, het plaatsen van peilbuizen en het nemen van grond- en grondwatermonsters. Op basis van deze monsters wordt in een laboratorium onderzocht of er sprake is van bodemverontreinigingen. Terra Milieu is u graag van dienst met een snelle, deskundige en flexibele uitvoering van het verkennend bodemonderzoek.

Kosten verkennend bodemonderzoek

De kosten van een verkennend bodemonderzoek variëren sterk. Dat komt doordat de prijs van een verkennend bodemonderzoek afhankelijk is van een aantal factoren. Zo worden de kosten van een verkennend bodemonderzoek berekend op basis van de grootte van het perceel waarop u het onderzoek wilt laten uitvoeren. Daarnaast speelt de vraag een rol of er sprake is van een zogenaamde ‘verdachte locatie’. Dit is een perceel waarvan het op basis van de beschikbare informatie aannemelijk is dat de bodem verontreinigd is. Is het perceel kleiner dan 1.500 m2 en is er geen sprake van een of meerdere verdachte locaties? Dan berekenen we bij Terra Milieu voor uw verkennend bodemonderzoek een standaard tarief van €850. Is het perceel groter en/of is er sprake van een verdachte locatie? Dan berekenen wij de kosten van het verkennend bodemonderzoek graag op maat voor u.

Vervolgstappen verkennend bodemonderzoek

Komt uit het verkennend bodemonderzoek naar voren dat de bodem vervuild is, dan dienen hierop uiteraard vervolgstappen ondernomen te worden. Terra Milieu is u graag van dienst met een gedegen bodemadvies en de realisatie van deze vervolgstappen. Zo kunnen we onder andere bodemsanering en een asbest-in-de-bodem-onderzoek voor u uitvoeren. Behalve met een verkennend bodemonderzoek en deze vervolgstappen, kunnen we u ook van dienst zijn met partijkeuringen (AP04), asbestinventarisaties, bouwstoffenonderzoek en verhardingsonderzoek.

Gecertificeerd bodemonderzoek

Een verkennend bodemonderzoek dient in Nederland uitgevoerd te worden conform de norm NEN 5740. Daarvoor is het noodzakelijk dat het bedrijf dat het bodemonderzoek uitvoert, beschikt over de certificering BRL SIKB 2000. Uiteraard beschikken we bij Terra Milieu over deze certificering. Daarnaast voeren wij onze werkzaamheden altijd voor u uit vanuit drie speerpunten: deskundig, flexibel en toegankelijk. Neem voor meer informatie contact met ons op!

Ok

“Terra milieu staat bij ons voor goede adviezen van een constante, betrouwbare kwaliteit tegen een 

betaalbare prijs.”

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Ok

“Erg prettige en flexibele samenwerking en zeer vriendelijke medewerkers.”

Adviesbureau

Ok

“Goede kwaliteit, flexibele planning en instelling. Erg blij met jullie!”

Architectenbureau

Ok

“We hopen nog vaak een beroep op jullie te mogen doen voor het bemonsteren van boorspoeling.”

Architectenbureau

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Inschrijven nieuwsbrief
ErrorHere